Miercurea Creativă cu Catelier Art…

Pictează  cu suflet, este o mămică tânără, talentată și plină de zâmbete! Astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Cătălina, cea care deține atelierul magic Catelier Art.

Eu: Bună seara, Cătălina! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.

Cătălina: Bună Maria, Mulţumesc şi eu pentru invitaţie, este o plăcere!

Eu: Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele”Catelier Art” … care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Cătălina: Catelier Art a pornit dată cu prima aniversare a fiului meu, renunţasem la picture de foarte mulţi ani, 10 pe puţin, iar anul acesta în martie , am început căutările pentru un set aniversar , ştii tu, perie, tava , şi restul accesoriilor! Chiar am găsit o sumedenie de modele, foarte frumoase, ba chiar mă hotărâsem să cumpăr unul însă soţul meu mi-a propus să îi fac chiar eu unul. A mers la o librărie, mi-a cumpărat culori,  pensule şi m-a pus în faţa faptului împlinit.
Aşa că am început să caut blankuri. Am ales să îi pictez un set în tematica jungle, foarte apreciat de altfel, l-am refăcut de câteva ori.

Eu: Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația?

Cătălina: În primul rând îmi găsesc inspiraţia acasă, ascult o muzică bună, îmi pun o cafea, mă joc cu fiul meu iar apoi citesc poveştile clienţilor şi încerc oarecum să mă transpun. Caut să înţeleg ce îşi doresc ca eu să le pot oferi nu doar un obiect, ci şi sentimente! Când lucrezi în domeniul acesta, e imposibil să realizezi mecanic nişte obiecte, sunt părţi din tine.

Eu: Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Cătălina: Îmi place foarte mult că am posibilitatea să cunosc povesti , să creez, să fac ce îmi place. Nu ştiu dacă pot spune că îmi displace ceva anume, poate puţin faptul că sunt clienţi ce nu înţeleg că ceea ce faci tu nu e doar munca în masă.

Eu: Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Cătălina: Offf, am avut momente în care aş fi renunţat. Îţi spun sincer. Este foarte greu cu un copil de un 1 an şi 7 luni, un job full-time…însă mereu găsesc calea de intoarcere. Şi asta tocmai că primesc aprecieri de la clienţi şi asta mă face să continui. De când m-am reapucat de pictat am învăţat că ar trebui să facem ceva, zilnic, şi pentru sufletul nostru! Să luma o pauză de la cotidian, să respirăm şi să ne bucurăm de prezent! Pot spune că experienţele din ultimul an m-au schimbat enorm , Catelier Art la fel!

Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului?

Cătălina: Hmmm, la mine este un hobby , încă nu am timpul disponibil să mă implic total însă cu munca şi perseverenţa cred că se poate ajunge şi la un adevărat business. Am nişte planuri pe viitor şi caut să dezvolt cât mai mult acest proiect. Cred că am deschis pagina prin mai- iunie anul acesta şi tind să cred că a evoluat destul de bine! Primesc mesaje de încurajare de la clienţi, am de gând să creez o colecţie și să dau drumul unui magazin virtual. Numai lucruri frumoase! Reţeta: munca, ambiţie şi pasiune!

Eu: Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Cătălina: Pentru mine , momentan , online-ul este piesa de rezistenţă! Am avut de gând să particip la un târg de Crăciun însă , cum am mai spus , timpul nu mă ajuta! Postez pe pagina mea Catelier art , acolo promovez produsele!

Eu:”Catelier Art” are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Cătălina: Oooooo da, sunt multe proiecte frumoase! Primul consta într-o colecţie de cadouri destinată copiilor. Nu ştiu dacă ţi-am mai spus însă îmi place la nebunie să pictez pentru ei!
Urmează să demarez o campanie de promovare a cititului şi a dezvoltării creativităţii în rândul celor mici , prin pictura! Lucrez la o mini serie de filmuleţe în acest sens, cu activităţi ce pot fi făcute acasă de părinţi şi copii! Cred că într-o lume digitală, orice copil merita să îşi încerce imaginaţia prin culoare. Şi ce e mai plăcut decât să facă asta acasă, cu familia? Ca şi colaborare, mi-a plăcut tare mult de Cristina de la Căsuţa Poveştilor. Am cunoscut-o prin intermediul unui concurs ce s-a încheiat recent, ea scrie cărţi pentru copii, personalizate 100 %. Este minunată, jur.

Eu: Există concurență în lumea handmade? În opinia ta care sunt cele mai mari greșeli pe care le face cineva atunci când este la început de drum?

Cătălina: Desigur. Sunt atât de multe persoane talentate. Nici nu ştiam ce lucruri frumoase pot ieşi din mâinile acestor femei, mame. Însă în hand made, consider că niciun obiect nu este la fel ca altul şi fiecare artist creează ceva unic! Uff.. îţi pot răspunde din perspectiva mea, greşeala de a renunţa! Uneori există această teamă de noi începuturi. De asemenea, nu îţi apreciezi munca la adevărata valoare.

Eu: Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de obiecte personalizate? Ții cont de dorințele clientului sau încerci să-i convingi asupra tematicii obiectului personalizat în funcție de anumite criterii?

Cătălina: Clar. D-asta şi sunt personalizabile. Le realizez în baza unei conversaţii prealabile, unde caut să primesc cât mai multe detalii. În cazul în care consider că estetic, propunerea clientului nu se ‘’încheagă’’, îi spun şi îi ofer o alternative, desigur, respectând cerinţele lui.

Eu: Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Cătălina: Cred că şi în România, hand-made-ul prinde contur şi devine din ce în ce mai apreciat ! Cred că diferenţa dintre cele două lumi, este strict financiară! Ca şi schimbare, mi-aş dori ca mediul legislative actual să ajute şi încurajeze antreprenorii din acest domeniu, să crească, să devină competitivi cu brandurile de produse în masă!

Eu: Definește „Catelier Art” în trei cuvinte!

Cătălina: Emoţie, Visare şi Culoare!

Eu: Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci?

Cătălina: Îmi place să citesc şi să mă joc cu fiul meu ! De teatru, din păcate nu mai am timp.

Eu: Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Cătălina: Catelier Art are nişte planuri pe viitor, rămâne să ne urmăriţi pe pagina noastră , să le descoperiţi !

Eu: Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Cătălina: Maria, îţi mulţumesc şi eu pentru timpul acordat , pentru atmosferă create şi să ne reauzim curând! Pentru voi, cititorilor, vă urez soare în suflet, să aveţi grijă de voi, să credeţi şi să iubiţi! Pe mine mă găsiţi pe Catelier Art, unde îmi puteţi scrie oricând! Vă îmbrăţişez!

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...