Secretele unuia dintre cei mai buni culturisti ai lumii, dezvaluite azi…

Ronnie Coleman prezinta cateva din sfaturile sale pentru pasionatii de bodybuilding

A obtinut titlul Mr. Olympia de mai multe ori decat Arnold Schwarzenegger, iar acum Ronnie Coleman dezvaluie tehnicile sale de constructie musculara. Daca ai un vis in a-ti transforma corpul si ai suficienta vointa, sugestiile din articolul de azi iti pot fi de un real folos!

1. Totul incepe cu proteinele

Recent, Ronnie a declarat “Nu cred ca acesta ar fi un secret urias insa proteina este cea care cladeste muschii – asadar, totul incepe cu nutritia. Toti suntem diferiti in ce priveste cantitatea de proteine pe care corpul nostru o poate absorbi, asa ca trebuie sa faci niste incercari pentru a-ti da singur seama de ce ti se potriveste. Totusi, eu recomand intre 1-1,5 grame de proteina per livra (0.4546 kg)”.

2. Poti sa devii fibrat si sa ramai puternic

Contrar conceptiei gresite, scaderea nivelului de grasime din corp si cresterea masei musculare cat mai mare nu sunt incompatibile. Miturile spun ca „in timp ce pierzi in greutate, pierzi putere” si „repetarile mai mari ard mai multe calorii” – dar acestea sunt folosite de cei cu un nivel scazut de performanta. Opusul pare a fi de fapt adevarat. Prin reducerea grasimii corporale, cresti raportul muschi-grasime al corpului. Din moment ce ai mai mult muschi in raport cu greutatea pe care o porti toata ziua, vei avea mai multa rezistenta, intensitate si putere. Continua sa te antrenezi cu greutatile cele mai grele si vei arde mai multe calorii decat daca folosesti greutati mai usoare si repetari mai multe. Nu reduce substantele nutritive ce contribuie la cresterea muschilor. Mentine sau creste aportul de proteine si gaseste nivelul de calorii care iti furnizeaza suficienta energie pentru a-ti sustine antrenamentele obisnuite, pentru a arde treptat excesul de grasime corporala fara arsuri musculare.

3. Numarul de repetari conteaza enorm

Culturismul este despre calitate, nu despre cantitate. Ronnie nu se abordeaza un antrenament obsedat de capacitatea de a ridica un anumit numar de kilograme pentru un anumit numar de repetari. Obiectivul este de a ridica orice greutate este nevoie, pentru atatea repetari si seturi cat este nevoie, pentru a simti o buna pompare completa in muschiul ce este lucrat. Gasirea compromisului ideal intre greutate si repetari este o sarcina ce nu poate fi luata ocazional, ci necesita experimentari. Regula de 10 de repetari este doar un punct de plecare – poate este departe de ce este ideal pentru corpul tau. Poate ti se potrivesc sase, trei sau 15, dar daca nu ai o pompare buna dupa 15 repetari, greutatea este prea usoara sau trisezi prea mult. Daca nu mai poti la trei sau sase repetari, fara sa fi pompat, greutatea este prea mare sau nu te concentrezi asupra muschiului. Veti descoperi probabil ca numarul de repetari pentru pomparea ideala variaza in functie de fiecare grup de muschi, in functie de ajustarile pe care trebuie sa le faca organismul pentru echilibru si forta.

4. Exista o formula castigatoare

Timpul este un factor important in fiecare etapa, de la repetari pana la intervalele de antrenament; totusi, aderarea la un anumit interval de timp pentru antrenament nu ar trebui sa ne preocupe. Durata perioadelor de odihna, a seturilor, a exercitiilor sau a antrenamentelor este intotdeauna asociata cu intensitatea (cat de mult efort se depune), iar timpul si intensitatea sunt invers proportionate. Cu cat te antrenezi mai tare, cu atat muschii se vor obosi mai repede si antrenamentul va fi mai scurt. Cu cat te antrenezi la mai mica intensitate, cu atat mai mult timp iti trebuie sa obosesti musculatura.

Mai exista o variabila in ecuatie: executarea corecta a exercitiului pentru a ajunge la muschiul tinta. Unele parti ale corpului (bicep, triceps si umeri) pot fi rapid obosite cu foarte putine seturi, comparativ cu spatele, pieptul – care sunt mai mari, mai complexe si mai indepartate de greutatea folosita. În aceste cazuri, pot fi necesare mai multe seturi sau exercitii. Forteaza pentru a ajunge la oboseala mai rapid prin marirea greutatii si intensitatii. Cel mai important, concentreaza-te asupra muschiului. Timpul si intensitatea sunt factorii care echilibreaza ecuatia, insa intreaga ecuatie nu are sens fara concentrare. Asigura-te ca muschiul tinta este cel care ajunge mai intai la oboseala si nu muschii auxiliari.

Pentru a pune in practica aceste sfaturi si a gasi mai usor suplimentele Ronnie Coleman Signature Series, gaseste aici oferta magazinului Protein House – creatina, glutamina, aminoacizi, l-carnitina.Toate ingredientele suplimentelor Ronnie Coleman Signature Series sunt de cea mai buna calitate, urmeaza cele mai stricte norme si detin certificari precum cGMP si NSF.

Surse: bodybuilding.com, dailystar.co.uk, muscleandfitness.com

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...