Proiect casa cu mansarda – 4 avantaje să le alegi

proiect casa cu mansarda

Un proiect casa cu mansarda este o soluție salvatoare pentru o familie care își dorește să își organizeze cât mai bine spațiul locuibil. Bineînțeles,  este soluția perfect a celor care își doresc un spațiu în plus cu un buget mai mic. Mansarda este partea de casă de care te poți folosi la maximum. Din acest motiv cu puțin talent acesta poate deveni un spațiu foarte confortabil și perfect locuibil în orice anotimp al anului. Ceea ce mi se pare deosebit de important de reținut este că, cu un astfel de proiect beneficiezi de un impozit mai mic. În plu, faci economie la materialele de construcție și chiar plătești taxe mai mici pentru autorizație.

Atunci când te hotărăști să îți alegi un proiect casa cu mansarda, ține cont de unele avantaje:

Vei avea parte de mai mult spațiu –  O mansardă deasupra casei tale este perfectă pentru că vei putea folosi spațiul pentru depozitarea lucrurilor de care nu ai nevoie zi de zi sau pur și simplu o poți transforma în zonă locuibilă. Mansarda poate fi transformată ușor într-un mic apartament, poate deveni dormitor, living, cameră de oaspeți, camera celor mici sauîntr-un birou funcțional.

Buget economic – construirea unei case cu mansardă costă mult mai puțin decât o casă cu un etaj. Bineînțeles, timpul de executare este mult mai scurt, iar materialele de construcție sunt mult mai puține.

Valoare estetică – o casă cu mansardă arată mult mai cosy decât una obișnuită. Zona mansarda poate fi locul ideal unde sa iti petreci zilele ploioase si friguroase, alaturi de intreaga familie.

Plus de siguranță – casele construite cu parter și mansardă sunt mult mai rezistente. Din acest potiv ele fac față cu brio în fața unui posibil cutremur.

Pe lângă cele 4 avantaje prezentate, trebuie să știți că mansarda izolează casa fonic și termic. Pe piața din România există numeroase birouri ce se ocupă cu crearea acestor proiecte. Însă trebuie să fii atent la ceea ce îți dorești și să ții cont de câteva detalii. Atunci când îți alegi un proiect casă cu mansardă fii atent la aspectele tehnice, la performanța energetică, estetica casei, bugetul și bineînțeles la timpul de execuție. Știu că există posibilitatea să alegi un proiect gata făcut, dar nu te grăbi să alegi. Analizează cu atenție toate ofertele și compară cu ceea ce îți dorești tu.

Orice ai alege, alege cu gândul la viitor. Cu siguranța proiectul unei case nu este făcut pentru câteva zile! Așa că țineți cont de avantajele prezentate și casa visurilor voastre va arata așa cum vă doriți…

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...