Haidihai – Inspirație și creativitate într-un singur loc

haidihai

Haidihai mi-a stârnit cumva dorul de handmade. Privind multitudinea de oferte ce le găsesc pe site… mai că-mi vine să mă apuc de creat din nou. Este drept, eu am mărgelit vreme de 3 ani dar tot timpul m-a tentat să învăț tehnica decoupage-ului de exemplu. La un moment dat am fost să învăț această tehnică într-un atelier organizat prin Constanța. Experiența mi s-a părut atât de relaxantă și de creativă încât pe viitor aș dori să fac multe chestii drăguțe.

Pentru început am ales să înfrumusețez o agendă, dar pe haidihai găsiți o mulțime de obiecte pentru decorat: tăvi, bomboniere, baze pentru mărțisor, ceasuri și multe altele. Dacă vă pasionează tehnica decoupage și vreți să încercați, alegeți un obiect de decorat de pe haidihai și nu uitați de celelalte lucruri necesare:

  • Pensule de dimensiuni diferite;
  • Servețele simple cu imprimeuri variate sau hârtie de orez;
  • Adeziv ce poate deveni transparent după aplicare;
  • Poți adăuga și un smirghel fin pe lista de lucruri necesare.

Tehnica decoupage vă permite să oferiți fiecărui obiect un aspect de unicitate și să vă decorați casa într-un mod creativ. Decupajul este o tehnică pentru lipirea unei hârtii subțiri (șervețel sau hârtie de orez de decupaj specială) pe diferite suprafețe – lemn, plastic, sticlă, carton, textile și altele.

Este de dorit ca suprafața să fie grunduită în prealabil, atunci când este posibil. Apoi se colorează cu vopsea acrilică de culoare deschisă (alb, crem sau fildeș). Pentru lipirea hârtiei sau a șervețelului se utilizează un adeziv de decupaj special.  Lac pe bază de apă, care se aplică într-un strat subțire cu o perie cu păr moale sintetic pe baza deja pregătită. După lipirea hârtiei, se aplică din nou ca un lac de finalizare.

Haidihai – Lucrături și păstrături

 

haidihai

Având o textură mult mai rezistentă decât cea a șervețelului, hârtia japoneză sau hârtia de orez obținută din scoarță de dud, oferă o manipulare ușoară. Este extrem de utilă pentru decorarea obiectelor din lemn, sticlă, metal, porțelan, textile. Eu de exemplu, ador această hârtie de orez Rosie Cow pe care o puteți găsi pe haidihai. Aș înfrumuseța un borcan de sticlă sau o tavița din lemn cu mânere în formă de inimioară tot de pe haidihai. Sau acest Blue Fantasy Bird pe care l-aș încadra într-un ceas de lemn sau de ce nu, pe un tocator rotund din lemn masiv.

haidihai

De reținut este faptul că hartia de orez este cel mai uşor de utilizat comparativ cu restul motivelor (servețe sau hârtie de decoupage), riscul apariției cutelor fiind aproape nul.

Ai inspirație? Pe site găsești absolut tot ce dorești pentru ca creativitatea ta să prindă viață! Haidihai – Lucrături și Păstrături… inspirație și creativitate, toate într-un singur loc.

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...