Etolia – Izvor de energie

Îmi este atât de somn și parcă aș mai trage de timp să mă bucur de visele enervant de perfecte din toate punctele de vedere. În vise este liniște, calm și dacă vreau totul se transformă în roz. Un roz plin de optimism, curcubeu de bucurii și multe zâmbete ce te îndeamnă la relaxare. Dar mă trezesc brusc și tot ce caut este aroma energiei mele… adulmec aerul și tresar încântată. Se simte aroma de cafea boabe proaspăt măcinată și cumva oftez fericită. Va fi o zi plină sunt conștientă și chiar dacă ne trezim în fiecare dimineață într-o continuă carantină, centrul de sănătate mintală unde lucrez nu duce lipsă de pacienți.

Un sărut fugar jumătății mele, o privire caldă aruncată florilor de la fereastră și într-o secundă mă arunc să savurez din cana mea aromată cu cafea proaspat prajita. O înghițitură, două… la a treia, Etolia mă poartă într-o poveste cu zâne și imaginația mea o ia razna. Mă bucur ca un copil și nimeni nu ar crede că toată energia mea vine dintr-o cafea de specialitate.  Savurez liniștită și iau cei mai bun din ea… concentrare maximă, optimism, performanță.

În mediul în care lucrez este nevoie de concentrare maximă, răbdare și multă empatie. Așa că, zilnic am nevoie de doza mea de energie. Un gram de iubire, trei lingurițe de cafea macinata, apă fierbinte și gata! Perfecțiunea într-o ceașcă de cafea. Savoarea boabelor de cafea alungă oboseala acumulată și într-o clipă organismul meu se trezește la viață. Sunt pregătită pentru o nouă zi, pentru noi provocări! Trag aer în piept și îmi fac curaj să dau piept cu realitatea pe care sper să o colorez cu mii de zâmbete molipsitoare.

Am purces la drum încrezătoare, iar în tot acest timp mă gândeam cât de multe beneficii poate avea un strop de cafea. Tu le știi? Ca un #CoffeeLover convins, pot spune cu ușurință că aceasta sporește atenția și îmbunătățește memoria. Migrene sau dureri musculare? Lasă ceaiurile băbești și savurează o cană de cafea! Bogată în antioxodanți, cafeaua contribuie în mod eficient la întărirea sistemului imunitar și stimulează gândirea logică.

Printre atâția „nebuni” cineva trebuie să gândească logic, nu? Îmi ador locul de muncă pentru că, lăsând la o parte latura medicală… cunoști oameni. Cunoști povești adevărate, suflete zbuciumate care-și caută vindecarea și cumva, energia din cafeaua de dimineață are magia de a mă transforma într-un bun ascultător. Pentru că DA… în viață trebuie să știi să asculți oamenii atunci când au nevoie și să știi ce să le spui atunci când chiar contează.

Așa că, Etolia nu este pentru mine doar o simplă cafea… este perfecțiunea unei prietenii fără obligații, dar cu atâtea beneficii! Cu ajutorul ei, primesc cu recunoștință în fiecare zi doza necesară din izvorul de energie. Primesc și apoi dăruiesc la schimb o vorbă bună, îmbrățișări ce pot vindeca și multă iubire.

Sorb încă odată din cafeaua magică și mă intorc spre casă… ce repede a trecut timpul și  ce lucruri interesante am descoperit azi. Ce lucruri stranii poate face o simplă cafea, nu? Bat câmpii? Relaxați-vă, doar lucrez în psihiatrie… mă vor trata dacă este necesar. Până atunci… izvor de energie cu Etolia să fie!

3 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...