Miercurea Creativă cu SAM Cosmetics

 

Bună dimineața, iubitori de artă… astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Ana, creator de frumos la SAM Cosmetics. Vom parcurge pași mici în atelierul ei și ne vom răsfăța privirile cu o creativitate aparte…

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi, te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele atelierului SAM Cosmetics…care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Bună tuturor și mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a mă prezenta și a-mi prezenta „micul Atelier SAM Cosmetics”. Mă numesc Ana, sunt mamica unei fetițe minunate. Cu 2 ani în urmă, împreună cu fetița mea, am dorit să oferim cadouri speciale pentru oamenii dragi din viața noastră cu ocazia Crăciunului, așa am creat primele bombe de baie realizate din ingrediente naturale aflate în bucătăria proprie. A urmat o pauză iar din anul 2022 am reînceput activitatea în forță.

Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic SAM Cosmetics?

Pentru mine este o relaxare când mă apuc sa prepar în atelier, creez și prepar din suflet, inspirația vine pe parcurs, de la o idee minimă vin altele; vizualizați un copac cu multe ramuri, cam așa vin ideile mele…

Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Nu aș putea spune că îmi displace ceva la handmade, pentru mine handmade reprezintă starea de spirit.

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Referitor la greutăți, nu pot să răspund la această întrebare, practic pe piață mă afirm de 5 luni, cunoscuții îmi apreciază munca și mă încurajează să continui. Probabil în viitor vor veni și greutăți dar cu răbdare și perseverență voi izbuti.

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la inceput de drum ?

Depinde ce-ți dorești, cât te implici, cât iți place ceea ce faci, cât rezonezi cu ceea ce faci, ce viziune ai asupra afacerii tale, în funcție de aceste aspecte și altele rămâne la stadiul de hobby sau crește la stadiul de bussines. Eu am fost binecuvântată de Dumnezeu, eu creez cu plăcere, nu muncesc, iar când esti binecuvântat totul decurge de la sine.

Dacă-ți place cu adevărat ceea ce faci, mergi mai departe, nu te uita înapoi, nu pleca urechile la sfaturile mai puțin plăcute, mergi pe drumul tău.

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Nu am participat la târguri; fizic, am oferit mici cadouri cunoscuților, mi-am promovat lucrările numai online, am organizat concursuri de promovare pe pagina de facebook; cunoscuții și prietenii au avut un rol important, de asemenea în promovarea paginii pe rețeaua de socializare.

SAM Cosmetics are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Da, SAM Cosmetics are proiecte de viitor pe care momentan nu le pot dezvălui. Vă invit să apreciați pagina de facebook SAM Cosmetics, așa veți fi la curent cu noutățile. La momentul actual nu colaborez cu nimeni și nici nu sunt implicată în campanii.

Definește SAM Cosmetics în trei cuvinte!

Moto-ul meu… NATURAL DIN NATURĂ!

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Personal nu cred că trebuie să comparăm munca handmade din România cu cea din alte țări, handmade din punctul meu de vedere înseamnă creativitate, dăruire, trăirea în prezent, pasiune; cu toții suntem înzestrați de Dumnezeu cu ceva handmade/creativ în noi, trebuie doar descoperit.

Ai și alte pasiuni față de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Ca majoritatea dintre noi avem familie, copii, căței, pisici, treburi casnice care într-adevăr ne solicită atenție și energie. Trebuie să ne gasim echilibrul pentru toate acestea, se poate, nimic nu este imposibil.

 

Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Un mare DA. Mai multe detalii în viitorul apropiat!

Pregătești ceva special cu ocazia venirii verii?

Da, cu tot dragul.

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Sunt primele mele gânduri cu emoție așternute pe hârtie vis-a-vis de mica mea afacere și ce înseamnă pentru mine. Vă mulțumesc pentru invitație! De asemenea, mulțumesc cititorilor dacă au ajuns până la finalul articolului, înseamnă enorm. Vă îmbrățișez cu sufletul și vă astept cu drag pe pagina de facebook, SAM Cosmetics, natural din natură!

 

Dacă și tu dragă cititorule ai o poveste de spus întregii lumi despre tine sau afacerea ta, te aștept cu mare drag să vorbim. Îmbrățișări!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...