Cum grăbești creșterea părului?

Cred că toate femeile din lume și-ar dori un păr lung și sănătos, nu? Eu sunt una dintre ele, iar problema mea este că podoaba mea capilară are viteza de creștere asemeni unui melc cu o alcoolemie peste limita admisă. Știu că și alimentația joacă un rol important în ceea ce privește problema, dar ce să fac dacă programul haotic îmi limitează timpul și posibilitățile.

Ideea este că anul trecut părul meu a trecut prin niște transformări drastice și am ajuns în situația de a tunde podoaba capilară cât mai scurt posibil. Toate bune și frumoase până când a început să-mi fie dor să am părul lung. Mie îmi crește exagerat de greu părul și din acest motiv am început să caut pe internet diferite tratamente care ajută mica problemă.

De circa trei săptămâni am început să-mi clătesc părul cu apa de orez. Știu că sună ciudat, dar acest remediu minune cică ar avea rezultate promițătoare. Deși pare un remediu banal, apa de orez a fost folosită din vremuri străvechi. Știați că este bogată în minerale și vitamine ce aduc multe beneficii părului dar și tenului?  Cum poți obține apa de orez? Nimic mai simplu!

pensulemachiaj.ro

->>> Pachet Cadou – Tratament Regenerare Par Regivero 

Tratament Regenerare Păr

“Life is short. You might as well live it with really great hair.” (Anonymous)

Prin fierbere: 3 căni de apă la o cană de orez, lași să fiarbă 5 minute și apoi după ce s-a mai răcit un pic strecori apa de orez într-un recipient curat. Poți păstra diluția la frigider pentru 3-4 zile fără probleme. Pentru păr este bine să o utilizezi apa de orez o dată sau de două ori pe săptămână, ca ultima clătire.

Prin fermentare: pui într-un vas două căni de apă peste o cană de orez și lași amestecul peste noapte măcar 6-8 ore. Dacă te grăbești poți folosi amestecul după jumătate de oră, dar apa de orez este mai bogată în vitamine și minerale dacă stă mai mult la fermentat. După ce a trecut timpul, strecoară apa de orez  și spală-te cu soluția obținută pe față și pe păr.

Părul este cel mai bogat ornament al femeii. – Luther

Un alt remediu pentru creșterea părului pe care am început să-l folosesc este uleiul de cocos. Pe lângă faptul că ajută să hidratarea părului și previne căderea masivă a acestuia, uleiul de cocos protejează proteinele din firul de păr și stimulează creșterea lui. Îl folosesc odată la două săptămâni sub formă de mască: 1 gălbenuș de ou + 2 linguri de ulei de cocos + 1 lingură miere. Cu această compoziție masez bine scalpul și întind masca și pe lungimea firului de păr. De obicei stau până a doua zi sau măcar 3-4 ore pentru ca această mască să își facă efectul.

Recomandarea zilei

Fiole pentru regenerarea parului Rueber Vasodil Minol, 120 ml: fiolele stimuleaza circulatia sangelui, avand un efect puternic regenerator si anticadere. Acestea accelereaza cresterea parului si stimuleaza metabolismul celulelor bulbului pilos, marind numarul de fire noi in faza anagena. De asemenea, controleaza procesul de cadere al parului provocat de deshidratare si intoxicatie, fiind ideale pentru toate tipurile de piele.

Deocamdată după 1 lună de zile de tratament homemade pentru stimularea creșterii părului se văd doar mici rezultate, dar acestea sunt vizibile. În schimb părul arată mult mai frumos și parcă nu mai cade atât de mult. Sunt curioasă dacă și voi folosiți apa de orez sau uleiul de cocos sau ce alte remedii cunoașteți pentru creșterea părului?

cosmoshop.ro

15 Comments

  1. de apa asta de orez eu nu am auzit pana acum. E drept ca nici nu prea mai citesc articolele noi in domeniu. IN schimb, uleiul de cocos il folosesc si eu. Mai rar, ca sunt lenesa, dar se cunoaste, sa stii. Bine, de cazut tot cade, dar arata altfel parul.

    • Buna , vreau sa folosesc si eu aceasca masca pentru par . Deci trebuie fiert orezul dupa care apa ramasa o strecor intr un bol si o las o zi in frigider , dar cand ma spal pe cap mai am voie sa folosesc balsam ori dupa ce imi pun apa de orez ? Sau cum fac ? Vreau sa mi creasca neaparat parul si nu stiu ce sa i mai fac , dar adevărul e ca nici nu prea ma tin de ele . Mai ma fac cu ulei de cocos o data pe saptamana si cam atata. Daca ma poti ajuta in legatura cu apa de orez si sa mi spui ce trebuie sa fac … multumesc mult

  2. Folosesc apa de orez de o săptămână și mi-a crescut 2 cm ….wauuuu o folosesc în continuare. …funcționează

    • Buna! Chiar functioneaza apa cu orez? O folosesti in loc de balsam sau folosesti si balsam si dupa apa cu orez? Sau pe post de masca…., Mai clatesti dupa apa cu orez?

      • Apa se folosește la ultima clătire după ce ai spălat parul și ai folosit balsamul , te clătești cu apa de orez și o lași in par …

  3. Cum folosesti apa de orez???? Bun ma spăl cu ea, adică? După spălarea cu șampon? Fi mai explicita.

  4. Si eu ma confrunt cu caderea parului si cu ruperea acestuia. De o luna de cand folosesc la fiecare spalare apa de orez, am observat ca incepe sa cada tot mai putine fire de par si ca acesta incepe incet sa isi recapete elasticitatea. Eu o pregatesc inainte cu o zi de a ma spala pe par si mi se pare ca are concentratia potrivita.

  5. La mine a mers, intr-o perioada in care eram stresata, cu ulei de ricin. Dupa 6 saptamani au inceput sa se vada rezultatele cu adevarat.

  6. Nu știam de așa ceva ,dar cu siguranță voi încerca și eu ! Am observat și eu o încetinire a creșterii părului .Mulțumim pentru recomandări ,chiar și cu ulei de cocos o să-mi aplic câte o mască pe scalp și păr !

  7. Sincer nu e prima dată când aud despre apa de orez. Am auzit ca face minuni și dacă îți clatesti tenul

  8. Ador tot ce ține de cresterea părului și O sa incerc si tot ce scrie in acest articol.❤

  9. Chiar nu știam de aceste tratamente ,dar apa de la orez o voi incerca și eu ,sper să fie ceva bun .

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...