Trucuri mici..efecte mari! :)

Buna dragele mele, imi cer scuze pentru lipsa scurta de pe blog, mi-am luat 3 zile libere si mi-am cam facut de cap 🙂 Am fost la plaja cu cel mic,ne-am plimbat etc etc 🙂
Astazi vreau sa va impart cateva trucuri in bucatarie !Daca si voi cunoasteti cateva mi-ar place sa le citesc si eu 🙂 
Deci iata cateva trucuri destul de utile in bucatarie :

Daca ai scapat prea multa sare, pune la fiert in oala un cartof intreg si lasa-l 5 min.

Pentru a absorbi grasimea in exces din supa, pune in timp ce fierbe supa deasupra o foaie de salata verde si scoate-o dupa ce s-a inmuiat. Daca nu a absorbit suficienta grasime, repeta procedura. Daca vrei sa scoti grasimea in exces direct din farfurie, pune 2 cuburi de gheata si toat grasimea se va coagula in jurul lor. Scoate-le si incalzeste supa din nou daca este nevoie.

Cand fierbi oua adauga otet sau sare in apa pentru a „sigila” continutul inautru in cazul in care se sparge.

Pune putina sare in tigaie inainte de a pune la fript carnea si grasimea ramane acolo, nu mai sare pe pereti sau pe tine.

Cand fierbi paste sau orez, unge marginea vasului cu unt ca sa nu dea lichidul peste la fierbere.

Ai afumat mancarea! :doh: Ce faci? Golesti repede continutul intr-un vas curat fara sa folosesti ustensile. Pur si simplu rastorni vasul afumat peste cel curat, iar mancarea deja prinsa sau cu miros de fum va ramana in vechiul vas.

Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de paine, intr-un saculet de tifon.

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte. 

 Ouale nu mai plesnesc la fiert daca puneti in apa putina sare.

 Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, codimentele pastrindu-si aroma intacta.

 Cand pregatiti carne nu puneti niciodata sare la inceput, pentru ca intareste carnea

 La fripturi foloseste vin alb demisec la carnea alba si vin rosu sec la carnea rosie; le va da un plus de gust. 

Legumele isi pastreaza culoarea in timpul fierberii daca nu se pune capacul pe oala iar in apa se adauga un pic de bicarbonat.

Fructele inca verzi se vor coace mai repede daca le tineti la un loc cu cateva banane. Bananele accelereaza coacerea oricarui fruct.

Voi ce parere aveti?Cunoaste-ti si alte trucuri?Care sunt?Va poop 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...