Măsline delicioase – simbol al bunătăţii

Un aliment vedetă în toate anotimpurile, măslinele erau considerate simbol al păcii, bunătăţii şi al nobilimii de către greci. Ideal pentru cei care postesc, pentru vegetarieni sau pur şi simplu pentru cei care le adoră gustul, măslinele au numeroase proprietăţi şi beneficii asupra organismului nostru. Preferatele mele sunt măslinele verzi, cărnoase. Sunt delicioase şi le pot introduce uşor în compoziţia salatelor, supelor sau alte preparate. Niciodată nu îmi lipsesc din alimentaţie, mai ales că sunt o sursă bogată în minerale, ajutând organismul să capete energie şi rezistenţă pe întreaga zi.

De fiecare dată când merg la cumpărături nu le ocolesc niciodată, iar din comoditate, câteodată prefer să fac cumpărături online, mai ales când ştiu că respectivele produse sunt de cea mai bună calitate. Cele mai delicioase produse le găsesc într-un magazin virtual, unde nimeni nu mă zoreşte şi îmi pot face cumpărăturile liniştită. Dacă mă întrebaţi cum mi-am găsit locul perfect de cumpărături unde se găsesc măsline atent selecţionate de la micii producători din Grecia, aflaţi că am făcut acest lucru doar cu un singur click : magazin masline grecia

Simplu şi rapid, produse calitative şi delicioase. Vă spuneam mai devreme de beneficiile consumului de măsline şi aici putem enumera : rezistenţa oaselor, întărirea vederii, antioxidant, reducerea simptomelor de menopauză ş.a.m.d. Măslinele conţin puţine glucide, bogate în sodiu, vitamina E, A, D, K, acid linoleic. Cel din urmă este deosebit de benefic mămicilor care alăptează, aşa că dragele mele, nu ezitaţi să le includeţi în alimentaţia voastră.

De cele mai multe ori, măslinele le consum în salate. Vă prezint o reţetă simplă şi la îndemâna oricui, mai ales celor care se grăbesc şi nu au timp să gătească. Aţi mâncat vreodată salată grecească, nu? Cu siguranţă există sute de reţete, dar eu folosesc următoarele ingrediente:

2-3 roşii coapte
1 castravete
1 mână de rucola
100g măsline
150g brânză feta
2 ling ulei de măsline
2-3 picături de oţet balsamic

Este o salată delicioasă, excelentă pentru un prânz ce te încarcă cu energie pentru restul zilei. Sunt curioasă să ştiu în ce preparate adăugaţi măsline şi ce alte beneficii mai cunoasteţi despre consumul lor. 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...