Ambasador CND Turism la datorie…

Salutări, om modern! Da, chiar tu! Îţi privesc faţa cu trăsături frumoase ce se ascund în spatele unei măşti pe care eşti obligat de societate să o porţi pentru a rezista. Nu vrei să iei o pauză? Cum de ce?
De când nu ai mai avut parte de relaxare, vacanţe speciale sau pur şi simplu, un minim răgaz doar pentru sufletul tău? Cine sunt? Mă scuzaţi, mă numesc Aguritza şi sunt ambasador CND Turism. Promovez călătoriile, socializarea şi în primul rând sunt hotărâtă să promovez  o gamă variată de oferte turistice deosebite din fiecare colţ al României.
Vrei să vii cu mine? Am pregătit pentru tine circuite turistice impresionante şi te voi face să iubeşti fiecare frunză pe care vei călca, fiecare adiere de vânt, fiecare moment al acestei experienţe. Ca ambasador îţi promit că voi avea grijă să nu fii dezamăgit pentru că ai ales să călătoreşti cu mine.

Ce îţi pot oferi?

 – ocazia să te relaxezi şi să te încarci cu energie
– un prilej de a călători „în timp” prin locuri pline de istorie, mister şi legende
– o modalitate de aţi hrăni suflletul, colecţionând amintiri
– prieteni noi
– îţi dau răgaz să admiri şi să respiri în acelaşi timp, fără să mai fii într-o luptă continuă de aţi atinge tot felul de obiective
– te ajut să descoperi tradiţiile poporului tău
– vacanţa specială va fi educativă; un pic de geografie şi de istorie nu strică nimănui.
– călătoria te va îndemna să fii mai creativ, te va provoca să te bucuri de natură şi de aerul proaspăt de munte.
Ca să fiu mai convingătoare te invit pe meleaguri montane, în Transfăgărăşan. Ne vom caza la complexul turistic Capra, cu servicii de trei stele şi oameni frumoşi la suflet. Locaţia ne oferă multiple posibilităţi pentru petrecerea timpului liber şi pentru activităţile de team-building, principala atracţie fiind reprezentată de modernul “Adventure Park Capra”. Vacanţa noastră specială va începe cu vizitarea câtorva obiective turistice:
 Barajul Vidraru
 Cetatea Poienari
 Golul Alpin Moldoveanu– Capra
 Peştera de la Piscul Negru
– Bălea Lac
 Tunelul de la cota 2040
Aventura o începem într-un loc de poveste plin de mister şi zeci de legende, Cetatea Poienari. Ţi-am spus de la început că experienţa aceasta te va provoca, nu? Atunci respiră, călătorule. Te provoc să urci cele aproape 1500 de trepte. Ştiu… e greu la început, dar garantez că nu vei regreta. Sus te aşteaptă o surpriză.  Dacă ai impresia că totul este o joacă de copil, te înşeli călătorule. Printre vârfurile semeţe de brad ne vom face curaj să de afundăm în pădurea deasă şi vom încerca să ne controlăm respiraţia greoaie, să ne obişnuim cu efortul fizic. Încă un pic… am ajuns!

Cine nu călătorește nu cunoaște valoarea oamenilor – Proverb maur.

 Priveşte cetatea învăluită-n mister şi ceaţa apăsătoare. Natura din jurul ei parcă îţi şopteşte legende ce îţi vor da fiori de gheaţă pe şira spinării. Să vă spun o legendă? Una din legende spune că prin 1462, domnitorul Vlad Ţepeş era urmărit de oştile otomane şi în final ar fi căutat refugiu în interiorul acestei cetăţi. Urmăritorii au dărâmat zidurille cetăţii Poienari, iar domnitorul a fugit în satul Arefu. Acolo a găsit ajutor la şapte fraţi fierari care au inversat potcoavele cailor, astfel domnitorul reuşind să scape de urmăritori.

Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane – Peter Hoeg.

Unii spun că cetatea Poienari ar fi cel mai bântuit loc din lume. Pentru că locul este foarte cunoscut şi pentru a atrage cât mai mulţi turişti, în fiecare an are loc festivalul medieval „Dracula Fest”. Timp de câteva zile vom vedea spectacole de teatru, focuri de tabără impresionante(în amintirea celor 7 fraţi fierari), concerte de muzică folk, târguri cu produse tradiţionale şi multe concursuri amuzante: ridicarea cortului, aruncarea verzei în ţeapă, trasul căruţei. Va fi minunat şi îţi garantez că ne vom distra pe cinste.
Dacă te-am pregătit psihic, acum ne vom îndrepta către Golul Alpin Moldoveanu. Este o rezervaţie naturală mixtă, protejată de interes naţional şi cuprinde un relief variat cu lacuri glaciare, izvoare, zone împădurite şi păşuni. Flora cuprinde specii lemnoase de fag, salcie căprească sau plop. Vegetaţia este impresionantă fiind reprezentată prin specii rare precum floarea de colţ, genţiana sau omagul galben. Fauna este reprezentată prin mamifere: capra neagră, mistreţi, cerbi, urşi bruni sau veveriţe; păsări: acvila de munte sau ciocănitoarea; peşti: păstravul pe care îl vom găsi prezent în lacurile glaciare şi bineînţeles, în apele curgătoare.

Investiția în călătorii este o investiție în tine – Matthew Karsten.

Te-am făcut curios? Ce zici de un mic popas la Barajul Vidrarul? Un loc construit cu sacrificii omeneşti(80 de persoane decedate în actele oficiale, peste 400 de persoane decedate neoficial). Putem urca pe platforma Belvedere pentru a admira priveliştea şi frumuseţea împrejurimilor.
Avem multe de văzut, dragii mei amatori de vacanţe speciale. Ca ambasador CND Turism îţi pot oferi o gamă variată de destinaţii turistice interne, dar şi externe. Nimic nu este imposibil. Trebuie doar să îţi doreşti din suflet, să arunci monotonia la coşul de gunoi şi de restul mă ocup eu. Ce spuneţi, vă încumetaţi să porniţi într-o vacanţă specială cu mine?
Surse foto: VacanţeSpeciale.ro – CabanaCapra.ro şi ro.wikipedia.org
Acest articol participă în competiţia Spring SuperBlog 2016, proba nr 9! 

One Comment

  1. Da! Ne plac calatoriile si pe viitor vom ajunge in acele locuri.
    O sa salvez pagina in bookmark sa nu se rataceasca.
    Multumim ca ne-ai impartasit despre aceste locuri.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...