24 iunie – Ziua Universală a Iei la Constanța

Dacă acum câțiva ani mă plângeam că nu se fac evenimente interesante în Constanța, ei bine… m-am înșelat. Pe data de 24 iunie 2017 vă aștept cu drag să sărbătorim Ziua Universală a Iei! Începând cu orele 18 mă puteți găsi în zona Faleza Casino, împreună cu Sumănaru Lili – organizatoarea evenimentului din acest an. Ca mic istoric, comunitatea online „La Blouse Roumaine” a propus la data de 21 ianuarie 2013, ia – bluza tradițională românească – drept brand de țară și a organizat, pe 24 iunie 2013  prima Zi Universală a Iei. Evenimentul a devenit în scurt timp un eveniment de succes, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de țări.

Eu am reușit să particip în Constanța la două evenimente de acest gen și nu am regretat. Românii au demonstrat de-a lungul timpului că se mândresc cu portul popular. Fiecare își poartă cu mândrie hainele tradiționale în orice colț al lumii s-ar afla și nu doar atunci când sărbătoresc ceva.

2015 – Țărăncuță… urbană!

aguritza.ro

2016 – „Prin căldură pe o bancă, Stă o „Sânziană” leşinată…”

2017 – Nu la ziua Iei, ci la Gala Spring SuperBlog

“Purtăm o IE, o cămașă, un costum tradițional sau un element național identitar. Dacă nu avem niciun astfel de obiect vestimentar, putem să ne îmbrăcăm în alb (cămașă, tricou, rochie) cu promisiunea ca, până la ediția următoare a Zilei IEI, să avem cel puțin o IE sau o cămașă tradițională românească”, transmit organizatorii evenimentului.

La eveniment vei putea admira o expoziție de fotografie, paradă de costume populare și multe alte surprize. Așa că, dragii mei… scoate-ți ia de la naftalină și pregătiți-o pentru eveniment. Distracția, veselia și surprizele sunt garantate. Pentru a primi informații în timp real despre eveniment, urmăriți discuțiile pe pagina de facebook a evenimentului AICI! Cu cine mă văd la eveniment? Promit că stau la poze… jur pe roșu!

4 Comments

  1. Chiar daca nu suntem din Constanta pe 24 iunie putem imbraca si purta cu drag o ie.

  2. Ce ma bucur ca mergi si anul acesta! Sunt sigura ca Lili va face o treaba extraordinara si abia astept sa citesc despre evenimentul de anul acesta! Te pup!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...