3096 Tage – O dramă emoţionantă…

Nu îmi plac dramele prin care oamenii simpli sunt puşi la încercare. Viaţa este plină de obstacole, iar imaginaţia bolnavă a unora… întrece orice limită. Nu ştiu cum am dat peste acest film! Răsfoiam din plictiseală pagină după pagină, pe internet, după un film bun şi am dat peste 3096 Tage. O poveste bazată după un caz real petrecut în 1998.
Austriaca Natasha Kampusch a fost răpită la vârsta de 10 ani în timp ce se îndrepta la şcoală. Este ţinută prizonieră timp de 8 ani de zile! Într-o cuşcă de 3 metri pătraţi, îngrozită la propriu de răpitorul ei, bătută chiar şi de 200 de ori pe săptămână. La un moment dat… Natasha începe să scrie pe bucăţi de hârtie igienică, toate ororile prin care ea trece. M-a oripilat foarte mult faptul că număra fiecare lovitură primită, fiecare pumn în stomac, palme.

Natascha Kampusch: Why did you pick me?

Wolfgang Priklopil: I’ve seen your smile.

Wolfgang Priklopil, bărbatul care a răpit-o, o trata ca pe o sclavă, obligând-o să facă curăţenie în casă în mod obsesiv. Nu o hrănea (sărmana stătea şi 4-5 zile nemâncată) şi o obliga să umble dezbrăcată prin casă. De multe ori, Natasha a încercat să se sinucidă, sperând ca drama ei va lua sfârşit. A dat greş de fiecare dată. În final a înţeles că trebuie să supravieţuiască, să încerce să-l tempereze pe obsedat şi cu puţin noroc şi neatenţie din partea răpitorului, după 8 ani de chin, reuşeşte să fugă. După evadarea ei, răpitorul se sinucide.
Abuzată fizic şi emoţional, Natasha reuşeşte la câţiva ani după evadare să-şi scrie memoriile. Cartea a avut un mare succes şi cu toate astea în ţara natală a fost blamată, atât ea, cât şi mama ei. Am făcut câteva cercetări pe internet şi spre mirarea mea am aflat că Natasha a cumpărat casa unde a fost ţinută captivă. Întrebată de ce a făcut acest lucru, ea a spus că „o parte din viaţa mea este aici”. M-a emoţionat acest film… m-a făcut să mă gândesc că lumea este plină de oameni răi şi cine ştie, câţi copii răpiţi au trecut prin traume inimaginabile la fel ca Natasha şi nu au avut norocul să evadeze…
 Un film care merită văzut! Nu este recomandat celor cu inima slabă…

15 Comments

 1. wow!! M ai facut curioasa, nu am vazut acest film, din pacate multe lucruri oribile se intampla in ziua de azi…..

 2. Mi-ai dat o idee de petrecere a timpului cu familia maine! Chiar cautam un film bun! Deci, l-am gasit!

 3. O poveste impresionanta in doar cateva cuvinte… Abia astept sa vad filmul si sa aflu mai in detaliu povestea acestei fete.

 4. O relatare a filmului foarte buna! Chiar stârneste curiozitatea omului sa vada prin prisma altor persoane cum poate un om sa aiba o viata cumplita, de pe o zi pe alta. Trist, dar se intampla din pacate 🙁

 5. Din pacate exista astfel de tragedii. M-a socat cazul fratilor tinuti sclavi la Berevoiesti, in Romania 2017, sub ochii autoritatilor si cu ajutorul lor ( spun gurile rele)

  • Subscriu. De câteva luni de cand ma uit la TV parca ma umplu de frici.
   Agu, eu n-as putea să văd filmul acum, nu ca timp, ca emotie.
   Dar in 25 septembrie (parca) incepe pe AXN un thriller krimi drama, se numeste Absenta – am tot vazut reclama si fiind serial de la ora 21 mi-am zis ca pun copilul la somn si urmaresc. Vezi si tu despre ce este vorba, poate-o sa-ti atraga atentia. Kiss

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...