Motive pentru a te simţi fericit

minion-1337824_960_720

Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzaţie, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei, dacă angajează sufletul, devine o fericire. (G. Ibrăileanu)

Prin luna mai am mai scris un articol despre „fericire”, dar nu contează. De fiecare dată scriu cu drag despre emoţiile ce încearcă fiinţa umană. Fericirea are multe înţelesuri şi există sub diferite forme. Viaţa poate fi monotonă şi fadă. Uneori poate fi plină de culoare şi veselie. De-a lungul unei zile ne plângem de vreme, de traficul aglomerat, de lipsa banilor sau pur şi simplu din „nimicuri” care nu fac altceva decât să-ţi strice starea de spirit.  Renunţaţi să mai impresionaţi pe toată lumea, dragii mei. Renunţaţi să vă trăiţi viaţa după bunul plac al celor din jur. Renunţaţi la temeri şi trăiţi clipa! Iubeşte sincer, oferă zâmbete, gândeşte pozitiv… chiar dacă viaţa îţi aruncă cu lămâi în faţă.

person-1317601_960_720

Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta. (M. Twain) 

Dar care sunt motivele care te fac fericit fără să te costa nimic? Lista e lungă, dragii mei. Voi enumera doar câteva dintre ele. Eşti un om fericit atunci când:

  • simţi cum îţi bate inima de bucurie când copilul tău strigă „Mami/Tati, te iubesc!”
  • ai ocazia să vezi un răsărit sau apus de soare
  • ai privilegiul la o a doua şansă… în orice
  • eşti sănătos
  • lucrurile pe care le faci aduc bucurie celor din jur
  • ai cu cine să împarţi şi bune şi rele
  • cineva te admiră şi te susţine în tot ce faci
  • ai privilegiul să îmbătrâneşti alături de cei dragi
  • pasiunile tale prind viaţă
  • dragostea ta este împărtăşită
  • ai ce pune pe masă chiar dacă este vorba  de o simplă tocăniţă de cartofi şi ceai
  • ajungi acasă obosit şi cineva îţi spune că ţi-a dus dorul

Am scris doar câteva motive care te pot face fericit fără prea multă bătaie de cap. Desigur, există persoane care gândesc altfel despre fericire. Nu-i condamn. Fiecare este liber să se simtă fericit în felul lui, iar eu nu am dreptul să le contrazic „metoda”. Un lucru este cert… fericirea este în lucruri mărunte şi este păcat când nu percepem la timp. Deschide ochii şi priveşte în jurul tău! Ce vezi?

12 Comments

  1. Asa e trebuie sa ne bucuram de viata ,chiar daca ne mai lovim si de necazuri ,pe mine ma face fericita zambetul copiilor mei .

  2. Din pacate, cam uităm să ne bucurăm cu adevărat de viața, de lucruri mărunte… trebuie să fim nai atenti cu ceea ce ne oferă fericire,relaxare…

  3. Eu chiar ma bucur de viata si traiesc fiecare clipa din plin, asa ar trebuii sa facem toti, fiecare avem necazuri si neajunsuri, dar viata e frumoasa cu bune si cu rele 🙂

  4. Eu ma bucur de fiecare data cand vad lume care isi plimba cainii. Si un catel de pe strada ma face sa zambesc pana imi aduc aminte ca sunt homeless.

  5. Uneori chiar avem nevoie de astfel de sugestii ca sa ne motiveze pentru a trece o anumita stare. Sunt o persoana optimista si daca sunt trista imi trece repede pentru ca procedez la fel ca tine, imi aduc aminte de ceea ce am si zambesc. 🙂

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...