Cum iti poti imbunatati relatia de cuplu?

Fiecare relatie, mai ales cele de lunga durata, se confrunta uneori atat cu momente bune, cat si cu situatii mai putin placute. De multe ori, odata cu trecerea timpului, partenerii de viata incep sa se raceasca unul fata de celalalt, sa se interiorizeze mai mult decat sa isi exprime sentimentele in mod direct si sa se confrunte cu imposibilitatea de a mai trai unul in compania celuilalt.

Totusi, astfel de situatii sunt mai mult decat normale si nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare atat timp cat inca se doreste reconcilierea, imbunatatirea relatiei si gasirea unui ajutor profesionist. Cum puteti sa va reapropiati de partenerul de viata si sa rezolvati problemele cu care va confruntati? In cazul in care metodele avute in vedere pe cont propriu de a va reapropia de persoana draga din viata dumneavoastra par sa nu aiba efectele dorite, va recomand sa nu abandonati lupta si sa apelati la ajutorul unui psihoterapeut.

Psihoterapia de cuplu reprezinta o forma a psihoterapiei, care se adreseaza partenerilor de viata, care formeaza un cuplu. Totusi, pentru ca aceasta sa functioneze, este necesar ca ambii parteneri sa participe intru totul. Astfel, in cadrul unui centru specializat in astfel de probleme si divergente, o persoana pe deplin pregatita in domeniu va crea un ambient in care partenerii de cuplu sa se poata concentra pe schimbarea dorita si pe metodele prin care aceasta se poate infaptui.

Inainte de orice, rolul unui psihoterapeut este de a ajuta cele doua persoane sa indentifice care sunt impedimentele din calea intelegerii si fericirii lor, sa analizeze cauzele acestor si mai apoi sa le poata rezolva cu succes. Atunci cand doriti sa urmati sedinte de psihoterapie de cuplu, este un prim pas parcurs spre apropierea unul de celalalt. De foarte multe ori partenerii prefera sa renunte la persoana draga deoarece considera ca au depus tot efortul necesar pentru a se impaca. Cel mai important aspect care tine de psihoterapia de cuplu consta in identificarea obiectivelor pe care cei doi parteneri doresc sa le atinga, precum si stabilirea propriilor nevoi si asteptari. Exista nenumarate situatii in care neintelegerile in familie pornesc de la lipsa comunicarii sau de la o comunicare defectuoasa. Astfel, sunt generate frustrari care in timp se manifesta deloc placut.

Spre exemplu, daca considerati ca relatia dumneavoastra cu persoana iubita a ajuns intr-un punct in care nu mai puteti evolua si in care locul intelegerii a fost ocupat de dispute, va recomand sa apelati la Centrul PsihArt. In cadrul acestuia, specialistii in psihoterapie de cuplu vor aborda o serie de tematici astfel incat sa reusiti sa clarificati problemele cu partenerul. Incepand de la faptul ca relatia dumneavoastra nu se mai bucura de comunicare, ci de dificultati de gestionare a furiei, de infidelitate, gelozie si numeroase astfel aspecte, psihoterapeutul va identifica metodele si solutiile cele mai potrivite de reconciliere.

Asadar, daca doriti sa va reapropiati de persoana iubita, sa dobanditi noi abilitati si sa restabiliti legatura pierduta cu partenerul de viata, psihoterapia de cuplu este exact ceea ce ar trebui sa incercati. In acest sens, va recomand sa accesati pagina Centrului PsihArt, si anume: psihart.ro.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...