Reţetă de toamnă… plăcinta cu dovleac

plăcinta  cu dovleac

Bună seara dragile mele! Sper că aţi avut un weekend minunat alături de familie. Astăzi am cam lenevit toată ziua, în schimb ieri pe lângă treburile gospodăreşti am pregătit o plăcintă de dovleac, desertul favorit al familiei mai ales pentru copii. Este o reţetă simplă și  cred că toate dintre noi am încercat măcar odată să pregătim această plăcintă de dovleac. Şi pentru că suntem exact în perioada când găsim prin piaţă dovleci, eu zic să nu îi ocoliţi. Dovleacul este o sursă importantă de antioxidanţi ,vitamina A,C şi E şi ce este şi mai important, nu conţine aşa de multe calorii. Dovleacul mai conține și zeaxantină – protectorul ochiului și de asemenea este foarte indicat celor care dau examene sau traversează o perioadă de suprasolicitare intelectuală.

Aşadar, să vedem de ce avem nevoie pentru reţeta noastră:

1 pachet foi de plăcintă- sau dacă vă pricepeţi le puteţi face chiar voi
1 kg dovleac ras pe răzătoarea mare
200 g de zahăr
2 linguriţe scorţişoară
1-2 plicuri cu zahăr vanilat
1-2 cuburi de unt

Pentru început pregătim dovleacul, îl curăţăm de coajă şi îl radem pe răzătoare. Apoi într-o cratiţă punem dovleacul ras la călit împreună cu zahărul amestecând continuu până se înmoaie. Adăugăm scorţişoară pudră pentru a avea o aromă deosebită. Împărţim foile în mod egal, le ungem pe toate cu unt pe fiecare parte apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem jumătate din foile de plăcintă apoi turnăm peste foi umplutura de dovleac, iar la sfârşit punem peste umplutura cealaltă jumătate din foile de plăcintă rămase. O punem frumos la cuptor pentru circa 30-40 de minute la foc mic.

Se va servi caldă sau rece după preferinţe. Băiatului meu îi place cu mult zahăr pudră şi cu 2 linguri de smântână. Sper că v-am făcut poftă de plăcintă, dragile mele. Poftă bună și o toamnă liniștită!

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...