Interviu cu Anytagyo’s Makeup

Bună ,draga mea. Îţi mulţumesc că ai acceptat să răspunzi acestei provocări , iar pentru cei care nu te cunosc , te-aş ruga să te prezinţi.

Hello bello tuturor! Agu dragă, eu doresc să îţi mulţumesc pentru interesul pe care îl ai faţă de mine şi pentru interviul acesta. Ţin să precizez că este primul şi sunt mai mult decât încântată :). Fiecare cuvânt îl scriu tremurând de emoţii, vă rog să mă credeţi :)). Nici dacă aş fi intervievată pe micile ecrane nu aş avea asemenea emoţii :D.
 Pentru cei care nu mă cunosc, mă numesc Anita (Anytagyo’s Makeup pe pagina de facebook şi blog), am 24 de ani şi locuiesc în Municipiul Salonta, jud. Bihor (sunt ardeleancă :P).

Ştiu că eşti bloggeriţă , aşa că te-aş ruga să ne spui cum a început totul. 

Sincer, totul a început la insistenţele unor fete pe care le-am cunoscut pe facebook şi care au văzut cu cât drag şi pasiune fac ceea ce fac. După fiecare machiaj realizat, fotografiile le puneam pe facebook iar ele mă încurajau cu câte un like şi un comentariu drăguţ. Discutam foarte mult pe chat şi mi-au propus să înfiinţez o pagină de make-up, să mă fac cunoscută, să dovedesc de ce sunt în stare cu adevărat. M-au motivat şi persoanele din lista de prieteni să fac acest pas. Am observat cum multe fete devin tot mai interesate de munca mea şi am ajuns la concluzia că nu am nimic de pierdut dacă mă pun pe treabă şi încerc să mă promovez. Pagina a fost înfiinţată pe 09 august 2012 cu o căruţă de emoţii! Sunt pesimistă în ceea ce priveşte abilităţile mele, aşa că nu prea am dat eu şansă acestei pagini. La început nu prea m-am ocupat de ea, intram câteodată şi încercam să mă bag în seamă dar mă simţeam foarte ciudat, ceva de genul ca şi cum aş vorbi singură cu pereţii :P. S-au adunat pe-acolo nişte like-uri, dar parcă rătăcite :))), oricum, eu mă  bucuram de ele :). Am dat start primului concurs, şi parcă atunci când am văzut câte persoane au devenit curioase de mine, mi-am luat inima în dinţi şi am încercat să fiu mai activă. Fiecare like în parte, fiecare comentariu lăsat au fost un imbold pentru mine, pentru acest lucru ţin să le mulţumesc foarte mult celor, fără de care pagina mea nu ar putea avansa deloc: vouă, celor care sunteţi acolo alături de mine!
Blogul, l-am înfiinţat la puţin timp după. Mai exact pe 03 Decembrie 2012. Nu ştiu exact ce m-a determinat să devin şi bloggeriţă. Am făcut-o fără un scop anume, sincer. Efectiv navigam pe internet, citeam alte bloguri, şi aşa ca un semn ( :)) ), mi-a apărut opţiunea de a-mi crea propriul blog. Mi-am zis, hai să încerc şi asta. Ce-i drept, câteva zile am tot scris pe blog fără să îmi dau seama că aş avea nevoie şi de GFC să pot fi urmărită :))sau multe alte setări :P. La un moment dat, o bloggăriţă tare simpatică mi-a oferit ajutorul ei…ne-am instalat amândouă team viewer-ul şi am lăsat-o să îmi „manevreze” puţin blogul, să seteze tot ce este necesar, să îmi pună la punct aspectul etc… Încetul cu încetul, aşadar m-am ocupat şi de blog. Ce-i drept, sunt mult mai axată pe pagină decât pe blog, dar mă străduiesc să fiu activă în ambele locuri pe cât posibil fiindcă pe lângă servici, timpul este prea puţin încât să pot face tot ce îmi propun.

Descrie-ţi personalitatea în trei cuvinte.

Nebunatică, sufletistă, uşor irascibilă.

Cum ai caracteriza frumuseţea unei femei?

O femeie nu este frumoasă doar dacă poartă cele mai scumpe haine sau dacă se dă cu cel mai scump parfum şi ruj. Frumuseţea adevărată zic eu, stă în atitudinea pe care o ai faţă de ceilalţi. Contează să ştii să te faci plăcută dar nu prin extravaganţă şi fiţe, cum o fac în ziua de azi majoritatea fetelor. E bine dacă dăm pe aspectul nostru fizic, e bine şi recomandat să fim îngrijite dar nu să cădem în extreme. Pentru a fii cu adevărat frumoase avem cu adevărat nevoie şi de altele: bunul simţ, respectul, srpijinul acordat altuia, limita la vorbărie :D, şi să fim noi înşine (foarte important).

De ce AnytaGyo’s Makeup şi nu ţi-ai numit altfel blogul? Ce aşteptări ai avut după ce ai scris prima postare?

Hmmm… nu ştiu cum de îmi veni ideea de a-i da acest nume. Poate fiindcă vroiam să fie cât de cât asemănător cu numele profilului privat şi să fiu mai uşor recunoscută. Fiecare bloggăriţă este unică în felul ei, fiecare are un stil anume de lucru, un stil anume de scris indiferent de domeniul pe care este axată. Numele de AnytaGyo’s Makeup (Anita Giorgiana de altfel, şi da, GIorgiana nu GEorgiana :D) reflectă stilul meu de lucru. Chiar dacă pe blog nu sunt axată numai pe machiaje, nu aş renunţa la acest nume fiindcă mai mult decât orice, iubesc arta machiajului.

Cum s-a născut pasiunea pentru make-up?

De când mă ştiu mi-a plăcut să înfrumuseţez alte femei. Am început prin a machia prietenele, bunica, mămica, colegele de clasă… Ori de câte ori o prietenă sau cunoştinţă avea nevoie de un machiaj apela la mine fiindcă ştiau că fac acest lucru cu mare drag. Talentul ce-i drept, multă vreme era egal cu zero ( :)) ) dar ambiţie şi pasiune am avut cu carul 😀 aşa că, am tot evoluat încetul cu încetul.
Am ajuns în anul 3 la facultate având la mine toate produsele de makeup şi înnebunind-o pe colega de cameră să mă lase să o machiez şi să îi fac fotografii pe care la urmă le puneam din distracţie pe net. Mi-am dat seama că asta mi-aş dori să fac tot timpul. Am început să urmăresc tutoriale de machiaje pe youtube, să citesc trucuri şi toate cele.. Am terminat facultatea, am venit acasă, am dat comandă la prima paletă de farduri cu 180 nuanţe, la primele pensule, veneau la mine vecinele să le machiez, mă recomandau mai departe… şi uite aşa, sunt aici cu multeeee de învăţat încă. Dar sunt optimistă din punctul acesta de vedere fiindcă dacă am ajuns până aici, pot ajunge şi mai departe, chiar dacă nu am urmat un curs de makeup ÎNCĂ, dar pe care sper să îl fac pe viitor..

Ai un idol în make-up artist? Ce îţi place la el?

Am, da! Şi nu doar una. Prima persoană pe care vreau să o menţionez, este aceea care m-a susţinut, sfătuit şi criticat (constructiv) încă dinainte de a înfiinţa pagina. Ea de altfel este una dintre persoanele care m-au sfătuit să fac pagina. Este vorba de Ruxandra  . Îmi place la ea faptul că este o persoană foarte sufletistă, săritoare şi nu în ultimul rând talentată maxim. Este o fată cu bunul simţ, a luptat din răsputeri pentru a ajunge unde se află acum şi ştie aprecia orice gest, orice lucru… Îi mulţumesc pe această cale fiindcă datorită ei am învăţat multe tehnici ale machiajului.
O altă persoană (idol pentru mine) este AntoniaMakeupArtist . Cu ea, deşi nu am discutat niciodată (eventual printr-un comentariu doar) o urmăresc cu drag pentru munca ei impecabilă de care dă mereu dovadă. Am dat de ea din greşeală pe facebook, acum aprox. 2 ani, şi de atunci sunt acolo pe pagină, alături de ea încercând să învăţ câte ceva din tot ce postează. Este extrem de talentată şi o persoană foarte puternică şi ambiţioasă.
O mai am pe Valentina  . Are şi ea un stil de lucru aparte.Mereu îmi face plăcere să îi urmăresc video-urile de machiaj. Apreciez la ea felul de a fi, accentul ei de ardeleancă (exact ca al meu), nebunia din ea :D, faptul că e foarte deschisă şi glumeaţă, ca mine :D.
Bineînţeles, lista ar mai putea continua, dar încerc să mă rezum până aici. Am ce învăţa, din multe părţi :).

Cât de mult contează tendinţele din make-up cu hobby-ul tău?

Sper să nu par o ciudată, dar eu nu prea bag de seamă, ţin cont, de tendinţele în makeup. Vorba aceea: moda şi-o face omul. Tot aşa şi cu machiajul. Degeaba este în tendinţă un anumit stil, o anumită culoare, dacă omului nu îi place sau nu-l avantajează. Bineînţeles, încerc să ţin cont de realizarea unor modele noi de machiaj, dar şi asta doar dacă fetele pe care le machiez, îmi permit.

Care este produsul tău preferat de machiaj ? Şi care este cel de care nu lipseşte din poşeta ta?

Dacă e să votez un singur produs preferat acela este rimelul :D. Consider că nişte gene alungite, dese, schimbă automat înfăţişarea unei femei. Scoate în evidenţă până şi cei mai mici ochi din lume posibili :D. În schimb, produsul care nu lipseşte din geanta mea, nu este rimelul fiindcă rimelul îl aplic o dată dimineaţa şi nu mai am treabă toată ziua. Desigur, în poşetă am mereu un ruj sau un luciu de buze. Chiar dacă nu îl scot des din geantă, chiar dacă mai uit că nu am pe buze nimic, este produsul care mereu se află în geanta mea. Dată fiind cu rimel, aplic un luciu, ruj, şi gata machiajul. Nu e necesar să avem mereu fond de ten pe faţă şi fard pe pleoape.

Ce te inspiră atunci când machiezi pe cineva?

Mereeeeu, dar mereeeeu îmi las imaginaţia să zboare :D. Îmi plac clientele îndrăzneţe, cărora nu le este frică să le pun o pată de culoare în machiaj. Am şi cliente care vin din start cu o fotografie, cu un machiaj pe care şi ele ar dori să îl poarte. Atunci, nu am nevoie de muză :P. Dacă pot, îl fac :). În rest, întreb fiecare fată în parte ce gusturi are, dacă le place naturalul, coloratul, machiajul mai închis la culoare etc… Ţinând cont de preferinţele lor, mă pun pe treabă, iar ideile îmi vin între timp :).

Ai avut vreodată pe cineva care ţi-a cerut un machiaj mai dificil? Care a fost acesta? 

Nu am avut nici o fată care să îmi ceară un machiaj dificil. Poate cea mai mare provocare a fost aceea când am machiat nişte elevi pentru un spectacol pe tema ÎNGERI ŞI DEMONI. Dar mi-a plăcut, nu a fost deloc dificil iar ei au fost tare mulţumiţi:

Mai ţii minte care a fost primul tău machiaj făcut pe o persoană? 

Uuuiuiuuu :)) Primul? Chiar primul nu mai ştiu, dar îţi pot arăta câteva fotografii cu unele dintre primele mele fete care au apelat la machiaj :P. Vă previn, unele sunt dezastru privindu-le acum :P, altele mai reuşite:

Şi câteva dintre cele mai noi şi reuşite machiaje din punctul meu de vedere:

Ce preferi să accentuezi într-un machiaj?

La cum am băgat eu de seamă, colţul extern al ochiului :D. Îmi place să fie cât mai întunecat, astfel parcă şi privirea fetei e alta.

Ce părere ai despre machiajul permanent ?

Nu sunt nici pro nici contra. Arată bine, dar eu nu mi-aş face unul de frică să nu fie făcut altfel decât mi-am imaginat eu, sau de frică să nu mă satur de el şi să nu mai am ce face. Singurul care recunosc că m-ar tenta, este machiajul permanent la pleoapă (gen tuş, ochi de pisică). Machiajul cu tuş, mi se pare a fi ceva ce nu se va demoda niciodată :). Tuşul este acela care scoate într-adevăr în evidenţă ochii. Bineînţeles dacă este făcut calumea :).

Ce sfat ai când ești în criză de timp și trebuie să te machiezi în 10 minute?

Faţa să fie curată şi dată cu tonic indiferent de cât de grăbită eşti, conturarea rapidă a sprâncenelor dacă e cazul (putem folosi un creion maro, e mai uşor de folosit şi terminăm mai repede decât cu un kit sau mai ştiu eu ce produse) şi mascara. Aceasta este rutina mea zilnică! Am menţionat aici tonicul fiindcă datorită acestuia tenul este revigorat, capătă luminozitate şi nu e necesar fondul de ten. În schimb, dacă ai probleme cu tenul, un BB Cream îţi poate sări în ajutor. 🙂

Un motto după care te ghidezi în viaţă?

Poate acesta (l-am descoperit recent şi consider că ar trebui să pună puţin fiecare om pe gânduri): Destinul conduce o jumătate din viaţa fiecărui om, iar caracterul cealaltă jumătate (Alfred de Vigny). Degeaba dăm vina pe soartă sau destin când ni se întâmplă ceva rău… noi suntem adevărata cauză a tot ceea ce se petrece în jurul nostru.

Cum priveşti lumea blogosferică în materie de make-up ?Ce te deranjează în unele cazuri?

Îmi place în această lume, sincer. Când sunt aici, mă rup de orice.. mereu încerc să învăţ câte ceva din fiecare postare citită. Apreciez totuşi foarte mult bloggeriţele care nu sunt axate doar pe produse scumpe, fetele simple care se bucură pentru orice lucru mărunt.. Le citesc cu mult mai mare drag şi interes fiindcă mă regăsesc şi eu printre ele. Deci, nu îmi plac deloc fiţele, produsele exagerat de scumpe dar totuşi RECOMANDATE pentru a face o treabă bună. Eu fac treabă bună chiar dacă nu mi-am stors portofelul pe produse scumpe.

Proiecte de viitor cu blogul tău?

Mi-am propus să îmi împart în aşa fel timpul încât să pot să fiu mult mai activă atât pe blog cât şi pe pagină. Sper să reuşesc. Îmi doresc cât mai mulţi followers în ambele locuri deasemenea mult mai multe colaborări şi cât mai multe postări care să stârnească interesul tuturor. Acestea sunt planurile mele momentan. Nu ştiu ce altceva mi-aş putea dori decât să fiu mai cunoscută şi să am alături prietenii virtuali care să mă susţină tot aşa ca până acum :).

Un sfat pentru cititorii noştri?

Un singur sfat:  Niciodatăăă să nu fiţi pupincurişti! 😀 Poate sună ciudat, dar e un sfat sincer ! Orice vă nemulţumeşte, să o spuneţi (mă rog, să o scrieţi) pentru că, la o adică, datorită vouă suntem toate bloggeriţe şi ne aflăm acolo unde ne aflăm. Mai ales în momentul în care sunteţi cu adevărat fanii unei pagini şi cunoaşteţi cât de cât autorul… Încercaţi şi căutaţi deasemenea frumosul în fiecare pagină sau blog nu doar giveaway-urile şi conştientizaţi faptul că în spatele fiecărei postări stă foarte multă muncă şi devotament faţă de voi, cei care ne citiţi.

Mulţumesc că ţi-ai făcut timp să răspunzi la setul meu de întrebări ,draga mea. Îţi doresc mult succes pe viitor şi sper să ne recitim şi cu altă ocazie. 

Îţi mulţumesc şi eu pentru această ocazie. Mi-a făcut plăcere să îţi răspund. Pupici cu lipici tuturor!!! :*

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...