Pofteşti la dulce?Pofteşte la Green Sugar…

Ciocolată, fursecuri, prăjituri, bomboane,dulceaţă…când sunt supărată poftesc la ceva dulce.Nu contează ce-mi doresc, nu contează în ce cantitate, dulce să fie.Ştim foarte bine că aceste dulciuri conţin o cantitate mare de zahăr şi dacă nu ştii să îţi ţii în frâu poftele vei suferi mai târziu.Am tot încercat să găsesc substitute care să înlocuiască zahărul din alimentaţia mea zilnică dar nu am găsit ceva care să mă mulţumească pe deplin.Până într-o zi când Mădălina(o prietenă foarte bună) mi-a recomandat Green Sugar.
Am fost surprinsă şi deja îmi imaginam un borcan sau o pungă cu…zahăr verde.Nimic adevărat, dragele mele.Chiar dacă Green Sugar se traduce „zahăr verde” nu are nimic în comun cu zahărul obişnuit. În zilele noaste , majoritatea dintre noi folosim din abundenţă zahărul alb fără să ţinem cont de efectele negative care le are asupra organismului nostru:diabetul, carii dentare, obezitatea, scăderea imunităţii.
Până acum ceva timp, cunoşteam doar câţiva inlocuitori naturali ai zahărului :fructele, mierea de albine şi zahărul brun.Din fericire pentru mulţi din noi, Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Eu l-am testat timp de două săptămâni şi am fost foarte mulţumită.Nu a schimbat gustul cafelei de dimineaţă şi nici a limonadei cu lămâie şi mentă.
Green Sugar este pe bază de extract uscat din frunze de Stevie Rebaudina şi eritritol(obţinut din porumb),prin procesul natural de fermentaţie în prezenţa drojdiei Moniella Pollinis.Desigur, prin magazinele naturiste ve-ţi găsi numeroase variante care conţin extractul de ştevie, dar Green Sugar este singurul produs pe piaţă al cărui gust a fost stabilizat şi nu modifică sub nici o formă gustul alimentelor în care este folosit.
Efectele extractului de ştevie are reale beneficii asupra organismului:
* menţine echilibrul glucozei în sânge
*stimulează activitatea celebrală
*reglează tensiunea arterială
*stimulează secreţia de insulină
*scade pofta de mâncare şi de dulce
*stimulează mecanismul gasto-intestinal
*scade nevoia de fumat
Green Sugar a fost introdus pe piaţa din România de Laboratoarele Remedia şi le puteţi găsi în cinci forme de ambalare: Green Sugar comprimate , Green Sugar lichid, Green Sugar Sticks (pachete de 200, 100 şi 50 de bucăţi), Green Sugar Cooking 1000 ml punga şi Green Sugar Cooking 350 ml.
Eu am testat Green Sugar numai la cafea, ceai sau ocazional în salata de fructe. Pe pagina de facebook Green Sugar găsiţi recomadări în privinţa folosirii acestui produs minunat.Mi-a atras atenţia o reţetă minunată de biscuiţi de casă cu iaurt şi ovăz.
Sursă foto :Pagina Facebook Green Sugar 
Biscuiţi de casă Green Sugar, cu ovăz şi iaurt:
* 200 gr. tărâţe de ovăz;
* 2 linguri făină de ovăz;
* 2 linguri tărâţe de grâu (sau făină integrală);
* 200 ml iaurt de băut ;
* 2 ouă (preferabil de ţară, pentru nuanţa aurie);
* 3 lg. Green Sugar (+/- ½ lg, în funcţie de preferinţa pentru un gust mai mult sau mai puţin dulce);
* 1 pliculeţ praf de copt;
* esenţă vanilie;
* opţional – scorţişoară sau mac.
Tărâţele şi făina se amestecă, împreună cu iaurtul, ouăle şi Green Sugar, până la dizolvarea acestuia (7-10 min).Se adaugă praful de copt, esenţa de vanilie şi scorţişoara/macul.
Compoziţia se toarnă în forme. Sau folosit forme întinse, pentru tarte, astfel încât biscuiţii să fie subţiri şi supradimensionaţi .Se lasă în cuptorul încins la 175-180 grade, aproximativ 45 min. Sunt gata când capătă o culoare maronie, iar scobitoarea introdusă în mijlocul lor rămâne uscată.Arată delicios, nu?Le puteţi servi dimineaţa la o cafea fierbinte sau o cană cu ceai aromat.
Dacă  această recomandare a fost şi pe placul vostru vă invit să îi citiţi pe pagina lor de facebook(linkul sub foto mai sus) unde puteţi găsi numeroase alternative pentru o alimentaţie sănătoasă. Voi aţi încercat Green Sugar? Cunoaşteţi beneficiile extractului de ştevie?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...