Detox după sărbătorile de iarnă…

water-1487304_960_720

Un organism sanatos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav o inchisoare (Francis Bacon)

Pregătirile pentru masa de Crăciun şi răsfăţul de după şi-au pus amprenta pe silueta ţinută cu greu sub control. Un pic de şunculiţă, mai un cârnăcior afumat, câteva sărmăluţe sau cozonac sunt ca o lovitură sub centură pentru organismul nostru. Nu începeţi să vă înfometaţi brusc şi să daţi buzna la sala de fitness. Începe o dietă uşoară bazată pe supe, salate, fresh-uri de fructe şi ceaiuri din plante ce ajută la curăţarea rinichilor şi a ficatului. Ceaiurile din plante ajută la curăţarea naturală a corpului şi la eliminarea toxinelor. Deşi pe piaţa românească există tot felul de amestecuri pentru prepararea unui ceai sănătos, vă recomand să achiziţionaţi numai cele în stare pură şi nu cele la pliculeţe.

Ceaiul verde este unul din cele pe care vă recomand să le consumaţi. Are efecte antioxidante, diuretice şi uşor detoxifiant. În plus vă oferă o doză de energie înlocuind cu succes cafeaua de zi cu zi. Alte ceaiuri pentru detoxifierea ficatului sunt rozmarinul, salvia, coada-șoricelului, mesteacănul, brusturele, afinul, socul sau frunzele de nuc.

drink-fruit-1554647_960_720

O altă alternativă a ceaiului este apa de fructe. Pe lângă faptul că arată foarte ispititor şi are un gust excelent, apa de fructe este puternic vitaminizată şi te va ajuta să slăbeşti sănătos. Vă propun o reţetă simplă pe care o puteţi prepara singuri acasă. Apa de fructe conţine căpşuni, mentă şi lămâie. Toate ingredientele te ajută să dai un refresh organismului, iar pentru 2l de apă de fructe aveţi nevoie de următoarele:

2 lămâi tăiate felii subţiri

gheaţă cuburi – după preferinţe

frunze de mentă proaspete – cam 10-15 frunze

250 g de căpşuni tăiate în sferturi

2L apă plată

Puneţi toate ingredientele într-un vas de sticlă încăpător, iar gheaţa şi apa o puneţi la final. Ţineţi preparatul minim 30 de minute la frigider, apoi se poate consuma pe toată durata zilei. Energia şi vitaminele din ingredientele apei de fructe vă va schimba tonusul, veţi fi mai zâmbitori şi plini de energie. Voi cum vă detoxifiaţi corpul după sărbătorile de iarnă?

44 Comments

  1. Super articol, promit ca dupa sarbatori voi face aceasta reteta. Omul cat traieste invata si ma bucur sa citesc despre asa ceva.

  2. Sunt ” pro”curelor de detoxifiere, mai ales dupa perioada sarbatorilor. Folosesc ceai verde si tinctura de fructe de soc. Ma ajuta la eliminarea toxinelor, la arderea grasimilor si la mentinerea greutatii.

  3. La ceaiul verde zic pas pentru ca alaptez și nu vreau sa aibă vreo reacție adversa la bebe, însă la apa de fructe as apela cu încredere ?

  4. este pentru prima data cand citesc despre detoxifiere cu apa de fructe, nu stiam….ceaiul verde cred ca este primul recomandat la detoxifiere, insa pentru cine il suporta, organismul meu de exemplu nu il suporta….fac indigestie.

  5. Chiar ne trebuie detoxifiere dupa atatea mancaruri cu carne de porc. Multumim pentru sfaturi.

  6. Articolul este foarte bun. Asa este – avem nevoie de un fel de ….purificare a organismului, ca sa zic asa. Dupa atatea bucate traditionale, care – fie vorba-ntre noi – pica , cam greu pentru organism , este nevoie de o detoxifiere…..

  7. Articolul este foarte bun. Asa este – avem nevoie de un fel de ….purificare a organismului, ca sa zic asa. Dupa atatea bucate traditionale, care – fie vorba-ntre noi – pica , cam greu pentru organism , este nevoie de o detoxifiere…..

  8. Un articol extrem de util după sărbătorile de iarna toți avem nevoie de o detoxifiere .

  9. Un articol foarte bine venit dupa mesele imbelsugate pe care le-am avut de Craciun. Deja am inceput sa beau cate o cana de apa calda, in care am stros putina lamaie.

  10. Am încercat si eu cu ceai verde dar nu prea a functionat, pentru ca nu are un gust tocmai pe placul meu , dar este foarte interesant apa cu fructe cu siguranta o sa incerc

  11. Un articol foarte bun, mai ales acum dupa sarbatori chiar este nevoie de o detoxifiere

  12. Potrivit articolul pentru aceasta perioada dar acest obicei sanatos trebuie practicat periodic

  13. Foarte utilă rețeta! Eu mi-am luat o sticla cu infuzor, așa că și eu beau multă apa cu fructe, inlocuiesc sucurile cu o varianta sanatoasa.

  14. Imi place reteta. Dupa abuzul de carne si dulciuri de sarbatori azi mi-am facut o ciorba de fasole acrita cu moare de varza. Un deliciu. Sunt sigura ca o luna nu mai pun carne si nici un fel de dulce in gura.

  15. Un articol util ,am mare nevoie desi nu am mancat exagerat totusi am nvoie de o detoxifiere

  16. O idee pe care o s o pun in aplicare .este chiar necesara dupa sarbatorile aceste imbelsugate

  17. Utile sfaturi, chiar simt nevoia unei detoxifieri după tot ce am mâncat și băut de sărbători!
    Eu beau în fiecare dimineață un smoothie din castravete, avocado, măr și portocală, e gustos, sățios și sănătos 🙂 Ma simt mult mai bine după ce îl consum.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...