Vegeta iubește să gătească românește

Vacanța nu s-a sfârșit, dar nici mult nu mai este până la finalul ei. Și iarăși vom duce dorul drumețiilor pe cărări de munte și-al serilor liniștite, în cântatul greierilor. Da, anul acesta a fost o vacanță altfel, în care pașaportul s-a odihnit în sertar. În care majoritatea dintre noi am redescoperit România frumoasă și autentică, România de verde și de lemn, de izvoare și de piatră, de mânăstiri și vechi conace boierești. România bătrânilor ieșiți seara pe la porți, privind în lungul drumului al cărui colb a fost stârnit de mașina vreunui domn de la oraș, acum turist curios în trecere prin satul crezut uitat de lume. Cu ce suveniruri ne-am întors?

De data asta nu cu magneți sau tricouri inscripționate cu orașul vizitat. Ne-am întors cu pacea dată de măreția munților și a pădurilor lor. Cu amintirea vorbelor gazdelor noastre, în dialectul zonei. Cu gustul fragilor și murelor culese cu mâna ta. Cu gustul dumnezeiesc al bucatelor preparate în bucătării fără stele Michelin, în pensiuni tradiționale, în care ingrediente au fost priceperea și dorința de a mulțumi oaspetele. Și ce gust avea borșul de găină din strachină și tocana țăranească din legume tăiate în bucăți mari, alături de mămăliga mare și rotundă ca o lună plină, aburind pe tocătorul de lemn… De toate îți vei aminti cu nostalgie și cu dorința de a le revedea și de a le gusta din nou, locuri, oameni și bucate îndestulate.

De atâția ani de când îți este alături, Vegeta știe bine ce îți place și îți aduce bucurie. Și tocmai de aceea a creeat pentru tine „esența” gustului pe care vrei să îl reîntâlnești și acasă la tine, din nou și din nou.

Pentru toate tipurile de ciorbe acre, bogate în legume și verdețuri, ai de ales, după propria preferință, unul dintre noile produse:  Vegeta Borș Original, Vegeta Borș cu Legume sau Vegeta Borș cu Verdețuri. Cu oricare dintre ele vei obține un gust acru autentic, desăvârșit, cu tot ce au tărâțele de grâu mai bun: vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Pentru un regal al gustului poți alege Vegeta Borș cu Smântînă, care nu va face decât să intensifice aroma ingredientelor din ciorbă. Legume uscate natural, tărâțe din cel mai bun grâu, porumb și leuștean și mângâierea catifelată a smântânii, toate pentru a-ți încânta simțurile și deschide apetitul pentru felul principal.

Aminteam ceva mai sus de tocană, nu-i așa? Poate fi simplă, doar din legume, răsfățate și… întărâtate de gustul Vegeta universal, combinația originală și ideală de legume și condimente care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. O singură lingură de Vegeta universal va face marea diferență în farfurie, fie că este vorba despre mâncare de legume sau carne prăjită (inclusiv pește) ori pe grătar, despre supe ori sosuri.

Îmbietorul gust de găină din preparatele tale este exact în plicul Vegeta Gust de Găină. Indiferent că e vorba despre cartofi, orez, friptură, supă sau ciorbă, o linguriță de Vegeta Gust de Găină face magie în farfurie. Morcovii, ardeiul, ceapa, țelina, păstârnacul, frunzele de pătrunjel și extractul de carne de găină, atent și științific combinate, te vor face să te simți din nou oaspete la masa tradițional românească dintr-o gospodărie autentică sau o pensiune agroturistică la care ți-a rămas gândul în drumurile tale de vacanță.

2 Comments

  1. Sincer nu am nimic împotriva celor ce foloses vegeta,dar eu una,având doi copii mici prefer să gătesc fără

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...