Sfaturi pentru mămici

banner-1563655_960_720

Atunci când eşti mămică, de cele mai multe ori uiţi de tine. Toată atenţia îţi este captată de mica minune ce a venit pe lume. După un timp vei simţi nevoie să evadezi. Nu te speria, draga mea! Este normal să simţi nevoia de a comunica şi cu altcineva. Asta nu înseamnă că eşti o mamică rea sau că nu îţi pasă. Nu este nevoie să fii perfectă! Şi dacă te gândeşti mai bine, există o reţetă pentru a fi o mama perfecta? Nu există! Oricine îţi spune acest lucru, bate câmpii.

Dragostea de mamă e cel mai puternic şi cel mai statornic sentiment al femeii. (Bautain)

După zecile de nopţi pierdute din cauza bebeluşului, vom simţi oboseala. Emoţiile de la prima întâlnire cu mica făptură şi zilele în care ai încercat să te acomodezi cu noul „statut” te vor copleşi. Chiar dacă ai multe de făcut, este obligatoriu să cauţi timp şi pentru tine. Măcar o oră pe zi! În acest fel vei fii mereu o mămică veselă şi optimistă. Lasă grijile şi problemele deoparte şi încearcă să te relaxezi. Vei arăta mai odihnită, relaxată şi bineînţeles, mult mai activă.

pregnant-beach-sunset-mother-51386-large

Lasă bebeluşul în grija partenerului sau a cuiva apropiat şi fă mişcare. Aleargă prin parc sau de ce nu, plimbă-te cu rolele sau cu bicicleta. Sportul reduce stresul şi creşte energia de care ai cu adevărat nevoie. Dacă nu poţi ieşi în parc, avem o altă soluţie. Pune-ţi căştile pe cap, dă drumul la muzica preferată şi dansează prin casă. Poate doar cel mic care-şi va pune oarece întrebări în căpuşor… watta crazy mom i have!

Fă orice lucru îţi trece prin cap! Orice îţi face plăcere şi te relaxază. Profită de momentele de singurătate şi citeşte o carte sau pictează. Păi cina cine o pregăteşte? Rufele nu se spală singure… ştii ceva? Mai dă-le-n colo! Partenerul tău nu o să moară de foame dacă o seară mănâncă senvişuri sau chiar va găti dumnealui întreaga cină pentru familie.

Mama, ideal de femeie, fermecător şi venerat.  (Lev Tolstoi)

Machiază-te! Crede-mă, draga mea… aceasta este o formă de respect pentru tine! Este esenţial să arăţi ca o femeie normală, aşa că nu uita de crema de zi, luciu de buze şi rimel. Le poţi face în 10 minute dimineaţa şi îţi va ridica moralul pe întreaga zi.

Ca o idee, dacă ai rămas fără crema de faţă şi nu poţi ajunge la magazin, poţi prepara tu singurică o mască de faţă. Ai nevoie de jumătate de avocado, 1 lingură de ulei de măsline şi un pic de miere. Este excelentă şi mult mai eficientă faţă de produsele cosmetice de pe piaţă. A fi mămică este o treabă complicată, dar nu uita că în primul rând eşti femeie şi ai voie să te răsfeţi de câte ori simţi nevoia!

39 Comments

  1. Este minunat sa fii mama. Te simti implinita si fericita cand vezi cum creste frumoa puiul de om.

  2. Ce cuvinte frumoase. Sentimentul de a fi mama e unic, un sentiment pe care doar o mama il intelege. <3
    Dar este adevarat ca nu trebuie sa ne neglijam pe noi. Trebuie sa fim mereu frumoase, ingrijite in primul rand pentru noi, apoi pentru ceilalti.

  3. Încerc, de multe ori, să mă imaginez în ipostaza de mămică, dar nu am de unde cunoaște toate acele emoții decât trăindu-le… Foarte frumos articolul! 🙂

  4. Este cel mai frumos sentiment sa fii mamica, sa iti vezi puiul cum creste. Dar pe masura ce cresc si daca ai si doi, cel putin, sigur vei avea nevoie de un moment de relax pentru tine…altfel vei ajunge un zombie plin de nervi 😀 Asa ca…inmaneaza copiii sotului si iesi cu prietenele la un suc 🙂

  5. Știu exact despre ce vorbești si in primele 3 luni nu-mi doream decât sa pot dormi si sa stau putin mai relaxata. Problema este ca toată lumea fuge de responsabilități si totul a ca it in grija mea. Soțul prefera sa facă orice… absolut orice numai sa nu rămână singur cu copilul. M-am sacrificat si nu regret absolut nimic.
    Fac exact ce cred eu ca este mai bine pentru copil si ignor toate sfaturile ciudate venite de la persoanele neavizate

  6. Sentimentul de afi mamica este unul nobil. Cu toate ca baiatul meu e mare nu am uitat nimic din primul lui an de viata, api amintirile se estompeaza si imi amintesc numai evenimentele cu adevarat importante. E frumos sa fii mama dar e frumos sa fii femeie. Nu trebuie sa uitam niciodata ca suntem femei si ca trebuie sa aratam si sa ne comportam ca niste femei.

  7. Sa stii ca desi nu sunt mamica (cel putin nu in acte, adica am o surioara si doi parinti pe care trebuie sa ii cresc mari), o sa incerc reteta ta de crema de fata. Simt nevoia unei creme naturale

  8. Asa este, nu ar trebui sa ne neglijam nici macar o clipa. Dar trecem printr-o sumedenie de schimbari, nimic nu mai e la fel de cand apare un bebe. Eu am invatat multe din toata aceasta experienta, de-asta pot sa spun ca un lucru mi-e foarte clar: ai nevoie de ajutor. Daca nu ti-l ofera nimeni, nu te sfii sa-l ceri. 🙂

  9. e cel mai frumos sentiment sa fii mamica. din pacate timpul e asa de scurt pentru noi, incat se mai intampla sa uitam de noi 🙁

  10. Intr-adevar a fi mamica este o treaba complicata,dar este cel mai frumos sentiment din lume.Adevarul este ca,uneori,esti prea obosita ca sa te machiezi sau sa iti faci un ritual de frumusete,dar din cand in cand trebuie sa facem lucrul acesta pentru ca este important sa ne simtim frumoase.P.S. De abia astept sa incerc masca,ador mastile home-made.

  11. Inca nu sunt mamica dar cu siguranta o sa tin cont de ce sfaturile tale atunci cand o sa devin mamica. Sunt niste sfaturi binevenite.

  12. Sunt mamica de aproape 3 luni și iubesc noul rol, dar așa e….timpul pentru mine e redus…profit când e soțul acasă sa mă relaxez…si da, folosesc creme zi de zi sa mă simt frumoasa…măcar în casa haha! Frumos articol!

  13. Nu stiu cum de mi-a scapat articolul asta draga mea :))..Cred ca toate ne regasim in acest articol chiar si dupa 1an de zile de cand sunt mamica,cuvintele tale mi-au prins foarte bine si chiar am sa fac reteta cu propunerea ta pentru masca de fata 🙂 te pup cu drag

  14. Ce minunat ar fi dacă intr-adevar s-ar putea să-ți iei un ceas liber de la așa job. Când copilul nu vrea decât cu mami???????

  15. Cand esti mamica e f greu sa te ocupi dr tine. Eu apreciez laptele crud pe fata, e f simplu de aplicat. bun articol

  16. De cand am devenit mamica de abia am timp sa respir pentru mine. Si nu mint deloc cand spun asta! E usor de afirmat sa avem grija si de noi, dar e atat de greu de facut cand nu primesti ajutor de nicaieri. Cunosc o multime de mamici care se regasec in aceeasi situatie ca a mea si care isi doresc cateva momente de respiro doar pentru ele. PS. Acum copilul doarme….mentionez asta sa nu fiu acuzata cumva de neglijenta sau altceva!

  17. Ai dreptate in totalitate! Si eu sunt proaspata mamica de un an si putin si am invatat sa am si grija de mine in timp ce am de cel mic. Si am descoperit ca daca am o ora in care sa fac ce imi doresc sunt mult mai relaxata si ma pot concentra si mai eficient pe cel mic.

  18. Foarte adevarat !sa fi mamica este totul,si da trebuie sa ne oferim timp si pt noi.Sa fi mama este ceva de nedescris si desi este greu merita totul pt micii ingerasi!

  19. Cuvinte spune din inima care mi se potrivesc manusa..e greu sa fii mama dar in acelasi timp e si frumos si daaaa, chiar daca suntem mamici avem nevoie de clipe de rasfat si cel mai important: Avem nevoie sa fim apreciate!

  20. Meseria de mama este grea ,dar foarte frumoasa,deși este solicitantă trebuie să avem grija și de noi,chiar am învățat în timp, dacă eu sunt bine cu mine și îmi fac timp și ptr mine ,totul merge strună .

  21. Daca ai sti de cate ori am uitat de mine si de nevoile mele! De cate ori aitat sa mananc sau sa merg la baie cand era bolnavior!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...