Answear.ro – Denim, albastrul copilăriei

answear.ro

De când mă ştiu, culoarea albastră mi-a plăcut întodeauna. Nu ştiu de ce m-a atras, dar o consideram o culoare nobilă. La un moment dat totul ajunsese o obsesie. Probabil, motivul principal a fost că uniforma şcolară a fost albastră. Echipamentul sportiv pe care îl îmbrăcam la orele de judo, albastru. Coperţile cărţilor şi a caietelor, albastre. Penar albastru! Mâinile pline de albastru…de la cerneală!

Toată copilăria s-a învârtit în jurul acestei culori. Indiferent cu ce mă îmbrăcam, unul din piesele vestimentare trebuia să fie în culoarea preferată. Măcar o pată acolo pe pantaloni. Fie ea şi de cerneală! Îmi aduc aminte că la un moment dat aveam o pereche de blugi conici. Frumoşi foc! De atâta îmbrăcat şi spălat, sărmanii au ajuns ca vai de ei. Noroc că aveam „prietene” bune şi mi-au dat sfaturi cum să-i vopsesc. M-au asigurat că vor arăta ca noi. Naiba m-a pus! Cică să-i pun într-un lichean cu apă şi oţet, apoi să torn două călimări de cerneală şi să-i las aşa până a doua zi. Nici nu ştiu ce nuanţă era aia după ce mi-am terminat treaba… credeţi-mă, nu încercaţi asta acasă de capul vostru.

Nu ţin minte să fi avut prea multe perechi de blugi pe vremea aia. Maxim două perechi! Dar mama avea o „boală”. Să ne îmbrace în fustiţe. „Că sunteţi fetiţe!”. Şi aveam şifonierul plin cu fuste de denim. Cu clini sau fără, cu buzunare imense, creţe, lungi ca pentru călugăriţe sau cu volănaşe. Doamne, toată viaţa am urât volănaşele alea! În schimb îmi aduc aminte că odată de Crăciun am primit cadou o haină din denim, cu glugă, lungă până la genunchi şi cu blană pe interior. Am purtat-o ani de-a rândul. Eu vreo 3 ani, apoi a ajuns la sora şi fraţii mei mai mici. Fiecare s-a bucurat de „căldura” hainei câţiva anişori şi-apoi am uitat de ea. Am uitat pâna acum 10 ani când mama m-a chemat la ea…

– Mărioară, vezi cui îi dai gecile astea…stau degeaba pe aici.

11902577_10153608810367265_5560069285418088975_n

Printre ele…cu eticheta ferfeniţă, blana un pic tocită şi culoarea estompată, mi-am regăsit „copilăria” ce m-a apărat de frig şi ploaie. Pe mine şi încă vreo patru generaţii. Am stat şi am privit melancolică ore în şir. Am luat haina în braţe, am adulmecat mirosul în căutarea „copilului”. Era acolo!

Acum, chiar dacă copilăria a rămas doar în suflet… îmi este drag să port mândră o piesă vestimentară din denim. Niciodată nu se demodează şi mereu mă scoate din încurcătură atunci când sunt lipsită de inspiraţie. Piesele din denim au făcut istorie încă de la prima apariţie şi ne demonstrează că ceea ce ni se pare demodat şi ridicol, poate fi extrem de simplu o tendinţă în fashion. Answear.ro îţi oferă posibilitatea să arăţi bine în fiecare zi. Fie că porţi blugii evazaţi, cu franjuri, conici sau stil salopetă, poţi să emani feminitate, senzualitate şi să atragi privirile tuturor. Answear.ro face parte din viaţa mea şi prin varietatea de produse vestimentare, îmi oferă în fiecare zi noi idei pentru outfit-uri reuşite.

answear.ro

Piesele vestimentare din denim au devenit un must-have în garderoba noastră, iar timpul ne demonstrează că niciodată nu va ieşi din tendinţe. Este destul de simplu de purtat în orice ocazie, mai ales dacă eşti adepta stilului casual sau chiar retro-chic. Să nu mai zic că, cu un pic de imaginaţie poţi purta banalii blugi şi la o ţinută office.

Deşi unii vor spune că blugii sunt neinteresanţi şi că fac parte din categoria „hainelor de scandal”, ţin să îi contrazic. Albastrul denim poate arăta provocator pe silueta unei doamne sau domnişoare. Arată mai încrezătoare în forţele proprii şi îi schimbă atitudinea. Imaginează-ţi că porţi o pereche de jeans Levi’s, o cămaşă din denim şi tocuri înalte. Indiferent că pleci la o întâlnire de afaceri sau la o cină romantică, felul cum alegi să combini o „simplă” pereche de blugi arată despre tine multe lucruri. Arată personalitatea ta, creativitatea şi povestea din spatele outfit-ului.

Attitude is your… Answear.ro

13879242_542095585997015_7022903643101896293_n

Atitudinea este răspunsul în spatele fiecărui outfit. Poate nu ştiam să combin piesele vestimentare în copilărie, dar cu siguranţă atitudinea pe care o afişam era de nepreţuit. Albastrul denim e peste tot, oriunde mă duc! La pescuit, la plimbare sau o întâlnire blogosferică…oriunde mă voi duce, alături de mine va fi denimul. Albastrul copilăriei mele!

7 Comments

  1. Eu ma pot considera una dintre persoanele „Addicted to Denim”! Am si tricouri, si pantofi, si veste… orice-ti poti imagina! Îmi lipseste totusi o piesa: pardesiul denim! Un trench mi-as dori! Si o pereche de jeans „Lee”… Nu stiu de ce, dar forma aia de buzunar mi-a placut întotdeauna.

  2. In copilarie nu am avut o culoare preferata in schimb doream ca rochitelele mele sa fie inflorate. Mi-aduc aminte si azi de rochia cu maci. Doamne ce mandra eram in ea.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...